Δηλώσεις Μπασάρ αλ Άσαντ για την πυραυλική επίθεση των δυτικών χωρών



Απρίλιος 14, 2018. 20:11

Μετά την επίθεση Ηνωμένων Πολιτειών, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου με συνολικά 103 πυραύλους εναντίον συριακών στόχων ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Συρίας,  Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι η επίθεση ενώνει του Σύριους και αυξάνει την αποφασιστικότητα  της Δαμασκού να συνεχίσει την καταπολέμηση και την συντριβή της τρομοκρατίας σε κάθε σπιθαμή της επικράτειας.


Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ρουχανί, σε τηλεφωνική συνομιλία το Σάββατο, ότι η κοινή επίθεση εναντίον της Συρίας,  ήρθε όταν οι δυτικές χώρες συνειδητοποίησαν ότι είχαν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή και την αξιοπιστία της σύγκρουσης.


Ο Ρουχανί με τη σειρά του, δήλωσε στον Άσαντ ότι η Τεχεράνη θα σταθεί δίπλα στη Δαμασκό «εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή η επιθετικότητα δεν θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα του συριακού λαού στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».


Η δήλωση έρχεται ώρες μετά την εμφάνιση ενός βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει ότι ο Άσαντ έρχεται να εργασθεί με κοστούμι και γραβάτα και να φέρει έναν χαρτοφύλακα μετά από την επίθεση.





(Στοιχεία από sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr