Τούρκος υπουργός καλεί την ΕΕ να καταδικάσει τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ της Ελλάδας



Απρίλιος 8, 2018. 22:18

Ο Τούρκος υπουργός για την Ευρωπαϊκή Ένωση και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, Ομέρ Τσελίκ, έκανε έκκληση στην ΕΕ να καταδικάσει την Ελλάδα, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσελίκ επέστησε  την προσοχή των πολιτικών αρχών της ΕΕ προσθέτοντας  ότι η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει βάσει των αρχών της ‘αλληλεγγύης στην ΕΕ’ και όχι σε υποστήριξη άνευ όρων προς ένα  κράτος που είναι απλά μέλος της ΕΕ, γιατί αυτό μειώνει τη φήμη της ΕΕ.


Ο Τσελίκ αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου επέκρινε την ΕΕ ‘που συμπεριφέρεται σαν να μην έχει γνώση των δηλώσεων της Ελλάδας και του ‘ελληνικού τμήματος της Κύπρου’. Εάν ήθελε να κρατήσει  μια ‘αρχή’ τότε η ΕΕ πρέπει να καταδικάσει αμέσως τις δηλώσεις του προσώπου που κατέχει τον τίτλο του υπουργού Άμυνας. Αυτός ο «αστείος πολιτικός» που κατέχει τον τίτλο του υπουργού Άμυνας, συνεχώς προκαλεί. Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία σιωπά για αυτόν τον προβοκάτορα για στρατιωτική ανάπτυξη έναντι της Τουρκίας, εγκρίνει αυτές τις προκλήσεις.


Ο Ομέρ Τσελίκ υπογράμμισε ότι η ΕΕ, η οποία υπενθυμίζει τις παγκόσμιες πολιτικές αρχές της, δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ζητώντας η ΕΕ να καταδικάσει τις δηλώσεις Καμμένου.


«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους Έλληνες στρατιώτες στο Αιγαίο, περιέγραψε την Τουρκία, ως «προκλητικό εχθρό» και ανέπτυξε 7000 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας, σημειώνει το δημοσίευμα.


( Στοιχεία από trt.net.tr/shqip)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr