Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας ανησυχούν για την παρουσία του στρατούΑπρίλιος 11, 2018. 22:52


Πανικό στον αλβανικό πληθυσμό έχουν προκαλέσει τα σερβικά άρματα μάχης, ο στρατός  και οι συχνές πτήσεις σερβικών αεροσκαφών πάνω από την περιοχή του Πρέσεβο, στη  νότια Σερβία, όπως σημειώνει τοπικό δημοσίευμα.Πολιτικός της αλβανικής μειονότητας στη Σερβία, ο Σουκρί Ιμένι  δήλωσε ότι «η παρουσία του σερβικού στρατού, οι κινήσεις των αρμάτων μάχης μέσα στους αλβανικούς οικισμούς μας θυμίζουν τα χρόνια του Μιλόσεβιτς».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που από το πόλεμο του 2001, το Πρέσεβο επισκέπτονται  Σέρβοι στρατηγοί και στρατιωτικοί που τους ακολουθούν άρματα μάχης και αεροσκάφη πάνω από την περιοχή.


Ωστόσο, η παρουσία αυτή των σερβικών ενόπλων δυνάμεων στην Κοιλάδα του Πρέσεβο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, Γιοβάν Κριβοκάπιτς, είναι λόγω της στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποιείται στην περιοχή αυτή των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο και θα συνεχισθεί αύριο στην κεντρική Σερβία.


(Στοιχεία από preshevajone.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr