Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

«Η κατασκευή του ‘Nord Stream 2’ έκανε τη Γερμανία να μην συμμετάσχει στη Συρία», ισραηλινό δημοσίευμαΑπρίλιος 16, 2018. 20:52

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ υποστήριξε την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ‘Nord Stream 2’, παρά το γεγονός ότι η χώρα υποστηρίζει όλα τα συμφέροντα της Ουκρανίας.Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την Deutsche Welle.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε ερώτηση εάν η απόφαση της Γερμανίας  να μην υποστηρίξει  την στρατιωτική επίθεση, με τις άλλες δυτικές χώρες, κατά της Συρίας,  υποστηρίζοντας, έτσι, εμμέσως το καθεστώς του δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ,  προήλθε από την κατασκευή του αγωγού για το ρωσικό αέριο, ο υπουργός της Γερμανίας δήλωσε ότι αυτά τα πράγματα «δεν πρέπει να συγχέονται».

«Κατέστησα σαφές ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία. 


Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πηγή έντασης στην πόρτα μας. 

Η εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία, πρέπει να ξέρετε ότι συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ήταν αξιόπιστη», δήλωσε ο Αλτμάιερ.


(Στοιχεία από cursorinfo.co.il)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr