«Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχθηκε περιορισμένη επαφή με το PYD/YPG»



Απρίλιος 21, 2018. 19:14

Τουρκία.

«Τα όνειρα των τρομοκρατών που σχεδίαζαν να ιδρύσουν κράτος με την υποστήριξη της Αμερικής και της Ευρώπης στο βόρειο τμήμα της Συρίας, καταστράφηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», γράφει τουρκικό δημοσίευμα.



Επίσης, μετά από αυτό, οι ευρωπαϊκές χώρες που σχετίζονταν με τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε γραπτώς  με τίτλο «Οι προσδοκίες των  Κούρδων και τα συμφέροντα της Βρετανίας», προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, το κατώτερο επίπεδο του βρετανικού κοινοβουλίου.

Στο κείμενο  αναφέρεται «οποιεσδήποτε συνδέσεις  που μπορεί να είχαμε με το PKK και τις προεκτάσεις του PYD/YPG, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας,  καλώντας (τα μέλη μας) να απομακρυνθούν από το PKK και τις τρομοκρατικές οργανώσεις».


Στην δήλωση, υπογραμμίζεται ότι η αεροπορική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου περιορίστηκε σε επιχειρήσεις κατά του Daesh.


(Στοιχεία από ensonhaber.com, sabah.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr