Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Ria Novosti: Η Κύπρος δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση στη ΣυρίαΑπρίλιος 11, 2018. 21:32

Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι η χώρα του δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να συμμετάσχει στα σχέδια των άλλων χωρών για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην επικράτεια της Συρίας, γράφει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.Ο Προδρόμου πρόσθεσε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται στην επιχείρηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας.


«Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά.


Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η Βρετανία να χρησιμοποιήσει τις βάσεις της στο νησί- στο Ακρωτήρι-  εναντίον της Συρίας, διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία δεν το γνωρίζει και ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση για το σχέδιο αυτό.


Σύμφωνα με αναλυτές, σημειώνει το δημοσίευμα,  αν η Γαλλία αποφασίσει να χτυπήσει τη Συρία, θα ενδιαφερθεί να χρησιμοποιήσει το κυπριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο «Ανδρέας Παπανδρέου».


 Ο Προδρόμου είπε ότι αυτό θα απαιτούσε την άδεια της κυπριακής κυβέρνησης και απέκλεισε αυτήν την πιθανότητα.


(Στοιχεία από focus-news.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr