Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Η Ρωσία άρχισε να παράγει τα S-400 για την Τουρκία«Η Ρωσία άρχισε να παράγει S-400 για την Τουρκία»


Απρίλιος 25, 2018. 21:14Ο επικεφαλής της Ροσομπορονέξπορτ (Рособоронэкспорт), Αλεξάντερ Μίχεφ, δήλωσε ότι η παραγωγή των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph [С-400 «Триумф»] για την Τουρκία ξεκίνησε στις επιχειρήσεις της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Έχουμε αρχίσει να εκτελούμε τη συμφωνία. Η παραγωγή ξεκίνησε.  Υπάρχουν κύκλοι, στάδια- ό, τι προβλέπεται, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», ανέφερε ο Μίχεφ.


Η συμφωνία για την προμήθεια της Τουρκίας με S-400 υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στην Άγκυρα. Τα μέρη συμφώνησαν για τη μεταφορά δύο συστοιχιών,  που θα χειρίζονται από το τουρκικό προσωπικό. Παράλληλα θα αναπτυχθεί στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία για την οργάνωση της παραγωγής αντιαεροπορικών στην Τουρκία.


«Υπάρχουν πολλά επίπεδα μεταφοράς τεχνολογίας. Η Τουρκία θα χρειασθεί δισεκατομμύρια για την αντιγραφή του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας.


Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια εντελώς  νέα βιομηχανία», δήλωσε ο Κωσταντίν Μακιένκο, υπάλληλος του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών της Μόσχας.


Το S-400 Triumph είναι από τα ισχυρότερα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Είναι σε θέση να αναχαιτίζει οποιαδήποτε τύπο στόχου στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων, με τη σύνθεση επιπρόσθετων μονάδων, το πεδίο εφαρμογής του διευρύνεται στα 600 χιλιόμετρα.  Η χρήση διαφόρων πυραύλων, από ένα πλούσιο οπλοστάσιο, σε εκτοξευτήρες,  επιτρέπει την δημιουργία μια κλιμακωτής αντιαεροπορικής άμυνας.


(Στοιχεία ria.ru)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr