Βουλγαρία: «Θρακικός Αετός-2018» με F-16 και Eurofighter Typhoon



Μάιος 4, 2018. 20:32

Η βουλγαρική πτητική εκπαιδευτική άσκηση «Θρακικός Αετός-2018» άρχισε σήμερα, 4 Μαΐου, στην αεροπορική βάση του Γκράφ Ιγνατίεβο.

Θα διεξάγονται πτήσεις μέχρι τις 8 Ιουνίου,  με μαχητικά F-15c/e  της 142ης  Αεροπορικής Πτέρυγας της Εθνικής Φρουράς του Όρεγκον από την αμερικανική πλευρά, ενώ από  τη βουλγαρική θα συμμετέχουν αεροσκάφη Mig-29 από το αεροδρόμιο Γκράφ Ιγνατίεβο και L-39 από την ομάδα αεροπορικής εκπαίδευσης στη Ντόλνα Μιτροπόλιγια καθώς και σχηματισμοί  από τις πυραυλικές δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και των δασικών δυνάμεων.


 Στόχοι της εκπαίδευσης είναι η επίτευξη μεγαλύτερης διαλειτουργικότητας της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας  για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, αυξάνοντας την θεωρητική, πτητική και τακτική εκπαίδευση του προσωπικού.


Μέσα στο μήνα έχει προγραμματισθεί τριήμερη μετεγκατάσταση αμερικανικών F-16 από την 52η αεροπορική πτέρυγα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που θα λάβουν μέρος στις βουλγαρικές εκπαιδευτικές πτήσεις.


Στη διάρκεια της κατάρτισης θα υπάρξει συνεργασία με μαχητικά της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας  Eurofighter Typhoon» και  ρουμανικά πληρώματα που  θα συμμετέχουν από αεροπορική βάση της Ρουμανίας.



(Στοιχεία από pan.bg)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr