Εφημερίδα Bild: Κοκαΐνη της αλβανικής μαφίας 1,8 τόνοι κατασχέθηκε στη Γερμανία



Μάιος 16, 2018. 17:19

Αλβανοί διακινητές μέσα σε έξι μήνες μετέφεραν μέσα σε κιβώτια μπανανών από τον Ισημερινό, 1,8 τόνους κοκαΐνης στο Αμβούργο.

Η γερμανική αστυνομία τους τελευταίους 8 μήνες κατάφερε να εξαρθρώσει τη συμμορία που λειτουργεί στη Γερμανία συλλαμβάνοντας 12 ανθρώπους, 10 από τους οποίους είναι Αλβανοί, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ‘Μπιλντ’.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν,  δήλωσε σήμερα ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει, διότι το κύκλωμα της αλβανικής μαφίας είναι μεγάλο και οι δομές του ακόμη δεν έχουν εντοπισθεί, αφού λειτουργεί εκτός Γερμανίας.


Οι συλληφθέντες είναι διακινητές, ενώ οι κεφαλές της εγκληματικής οργάνωσης διαφεύγουν.

Η αξία των ναρκωτικών που έμελλε να διακινηθεί στη μαύρη αγορά φθάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Τα δώδεκα άτομα που κρατούνται είναι ηλικίας από 21 έως 51 ετών.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πολλοί πράκτορες της γερμανικής αστυνομίας κατάφεραν να διεισδύσουν στην οργάνωση και να την εξαρθώσουν.


Ο διευθυντής της εταιρείας που εισαγάγει μπανάνες από τον Ισημερινό, είναι Γερμανός πολίτης από το Ανόβερο και ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τη διακίνηση του τεράστιου όγκου κοκαΐνης.


Η διακίνηση εντοπίσθηκε τυχαία, όταν 200 κιλά κοκαΐνης στάλθηκε σε διάφορα βαυαρικά σούπερ μάρκετ σε κοινά κουτιά μπανανών τον περασμένο φθινόπωρο. Όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τις κούτες τον περασμένο Σεπτέμβριο έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά από το ‘εμπόρευμα’.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr