Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Τίρανα: Οι Αλβανοί δεν γιόρτασαν την εργατική πρωτομαγιά«1η Μαΐου στα Τίρανα. Φέτος ο κόσμος κουράστηκε από τις ανεπιτυχείς διαδηλώσεις για την εργασία»


Μάιος 1, 2018. 19:47


Ούτε καν την ημέρα της  εργατικής πρωτομαγιάς δεν έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αλλά αυτό δεν είναι ένδειξη ότι τα εργασιακά πράγματα στη χώρα,  πάνε μια χαρά. Στην πραγματικότητα, οι Αλβανοί έχουν κουραστεί από άκαρπα αιτήματα και ανεφάρμοστες υποσχέσεις.


Σήμερα, στην κεντρική πλατεία μαζεύτηκαν μερικοί άνεργοι τεχνίτες από νωρίς το πρωί, μπας και βρουν καμιά ευκαιρία για εργασία για να βγάλουν τα έξοδα της ημέρας, γράφει η αλβανική ραδιοτηλεόραση.


Είναι αλήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι Αλβανοί δεν έχουν αισθανθεί σημαντικές βελτιώσεις εδώ και χρόνια και οι απαιτήσεις τους παραμένουν αναπάντητες και η κάθε πρωτομαγιά δίνει τη θέση στην επόμενη χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε.


Μόνο το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ύψωσε τη φωνή του εδώ  και εκεί στην άδεια πλατεία.

 Φέτος, οι Αλβανοί γιόρτασαν λιγότερο από κάθε άλλη χρονιά την εργατική πρωτομαγιά.


(Στοιχεία από Radio Televizioni Shqiptar)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr