Διαβεβαίωση Αχμέτι: Το κόμμα μας συμβάλλει σε ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα



Μάιος 24, 2018. 21:17

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ένταξη, Αλί Αχμέτι, συναντήθηκε σήμερα με τον Μετ Πάλμερ, Αναπληρωτή Βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας καθώς και οι ευκαιρίες για το κλείσιμο της διαφοράς του ονόματος, ώστε να ξεμπλοκάρουν οι θύρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του DUI.


Ο Αχμέτι τόνισε ότι το κόμμα του υποστηρίζει το άμεσο κλείσιμο του θέματος και συμβάλλει στην επίτευξη συμβιβασμού αποδεκτού και από τα δύο μέρη.


«Όσο πιο γρήγορα γίνει ο συμβιβασμός, τόσο αυξάνονται οι δυνατότητες να λάβουμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να πάρουμε ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της χώρας είναι η προτεραιότητά μας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, αλλά και για νέες προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Αχμέτι στον αμερικανό αξιωματούχο.


(Στοιχεία από shenja.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr