Ζόραν Ζάεφ: Επιβεβαιώνεται η ‘μακεδονική’ γλώσσα και η ‘μακεδονική’ ταυτότητα μας



Μάιος 30, 2018. 21:31

Σκόπια.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τσίπρα πριν από την Παρασκευή- η υπογραφή μια συμφωνίας- η επικύρωση στο Κοινοβούλιο- η ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων- η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και δημοψήφισμα το φθινόπωρο.



Αυτό είναι μέρος του συμφωνηθέντος σεναρίου, καθώς οι δύο πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας θα τελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν οι Ντιμίτροφ και Κοτζιάς και με επιτυχία με έναν συμβιβασμό θα κλείσει το ζήτημα της ονομασίας.


Ο Ζάεφ είναι πεπεισμένος ότι αυτή η διαδικασία θα λήξει σύντομα, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες απέφυγε να αποκαλύψει, όπως και το όνομα.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα, θα σταλεί στο Κοινοβούλιο για επικύρωση με απλή πλειοψηφία,  μετά την οποία η ελληνική πλευρά θα ειδοποιήσει με επιστολή ότι το πρόβλημα αυτό έχει επιλυθεί και η χώρα θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και μια τελική ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το φθινόπωρο, οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε δημοψήφισμα εάν αποδέχονται τον συμβιβασμό με την Ελλάδα.


Ο Ζαέφ πιστεύει ότι όλοι θα ακολουθήσουν την ηγεσία της κυβέρνησης και το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές.


Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι για την όλη η διαδικασία θα ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν τον πρόεδρο της χώρας και όλους τους σχετικούς πολιτικούς ηγέτες.


Το σημαντικό όπως είπε ο Ζαέφ είναι στη συμφωνία είναι εγγυημένη η γλώσσα και η ταυτότητα που παραμένουν «μακεδονικές» και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τη χώρα μας από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, καταλήγει το σλαβικό δημοσίευμα.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr