Το Ισραήλ απέσυρε το σχέδιο για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων




Μάιος 28, 2018. 21:59


Τις προηγούμενες ημέρες στο αποκορύφωμα της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας λόγω της σφαγής των Παλαιστινίων και της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, είχε ανακοινωθεί ότι στο  ισραηλινό κοινοβούλιο ( Κνεσέτ) θα συζητιόταν σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων κατά το 1915 από την οθωμανική αυτοκρατορία.



Αλλά, η αναμενόμενη ψηφοφορία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν βρέθηκε στην ατζέντα της Κνεσέτ για αυτήν την εβδομάδα.


Ο πρόεδρος της Κνεσέτ, Γιούλι Έντελσεϊν απέσυρε το θέμα από την ημερήσια διάταξη, επειδή δεν ήταν σαφές εάν θα υπήρχε ...πλειοψηφία υπέρ.

 Η αρμενική γενοκτονία και το ...Αζερμπαϊτζάν



Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, μια απόφαση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα έβλαπτε εκτός από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, που λόγω της γειτνίασής του με το Ιράν το καθιστά στρατηγικό σύμμαχο, σημαντικό για την ασφάλεια του Ισραήλ.


«Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με την Αρμενία στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δεν πρέπει να βλαπτούν  οι σχέσεις με καμία χώρα».


Εξάλλου και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι δεσμοί με το Αζερμπαϊτζάν είναι σημαντικοί  και δεν πρέπει να βλαφθούν.


(Στοιχεία από basnews.com, jpost.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr