Πρώην πρόεδρος Ρουμανίας: Η Γερμανία μας πιέζει να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο



Μάιος 1, 2018. 20:57


Ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, γνωστός και ως μεγάλος αντίπαλος της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι η Γερμανία έχει πιέσει τη Ρουμανία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Μπασέσκου μιλώντας στη ρουμανική τηλεόραση, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και τo θεωρεί τμήμα της Σερβίας, σε διαφορετική περίπτωση θα προκαλούσε αντιδράσεις και επιπλοκές στη Μολδαβία λόγω της κατάστασης στην Υπερδνειστερία , η επαρχία που ανακηρύχθηκε ως κράτος στη Μολδαβία.


«Η Ρουμανία δεν έχει την πολυτέλεια να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις που έχει κάνει η Γερμανία στους Κοσοβάρους ηγέτες. Αυτό θα προκαλούσε έκρηξη στη Μολδαβία λόγω της Υπερδνειστερίας, η οποία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με αυτήν του Κοσσυφοπεδίου.


»Εάν η Ρουμανία αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσει και την ένταξη της  Κριμαίας στη Ρωσία», είπε.


(Στοιχεία από lajmi.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr