Μάικ Πομπέο: Η Τουρκία και η Ρωσία προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια



Μάιος 24, 2018. 09:38

 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε την Ρωσία και την Τουρκία για αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.



Ο Πομπέο μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία προσπαθούν να επέμβουν στα Βαλκάνια.


Αναφερόμενος για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία, είπε ότι δεν υπάρχει τελική απόφαση.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να μην πάρει η Τουρκία το S-400, δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη και ελπίζω να μην το πάρει», δήλωσε ο Πομπέο.


Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά, «η Άγκυρα θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με την πολιτική της Συμμαχίας».


Ο Πομπέο αναφέρθηκε στους κινδύνους στη Βοσνία, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, «γνωρίζουμε ότι η Ρωσία εργάζεται σκληρά για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή», τόνισε.


«Όπως και η Τουρκία;» ρωτήθηκε από μέλος της Επιτροπής.


«Ναι, το ίδιο και η Τουρκία».


«Εργαζόμαστε σε μια νέα στρατηγική που θα μας φέρει σε καλύτερη θέση», τόνισε.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα:

«Προηγουμένως, παρόμοια δήλωση ήρθε από την προεδρία της Βουλγαρίας. Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ  κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση στα Βαλκάνια γιατί οι βαλκανικές χώρες βρίσκονται υπό την επιρροή της Ρωσίας και της Τουρκίας», όπως σημειώνεται.


(Στοιχεία από haberler.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr