Βαρθολομαίος: Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο



Μάιος 11, 2018. 23:21

 Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος δήλωσε ότι αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την ελληνοαυστραλιανή εφημερίδα Κόσμος, αυτήν την εβδομάδα.


Η Θεολογική Σχολή έκλεισε το 1971, όταν το τουρκικό κοινοβούλιο θέσπισε νόμο που απαγόρευε τα ιδιωτικά ιδρύματα  τριτοβάθμιαςς εκπαίδευσης.


Στη συνέντευξή του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος είναι επίσης απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μίλησε για το θέμα σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Βαρθολομαίος αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τη Σχολή πριν  ξεκινήσει το νέο εκπαιδευτικό έτος, το Σεπτέμβριο του 2018.


Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αποτελεί ένα έμβλημα- ένδειξη των δικαιωμάτων των μειονοτικών ομάδων στην Τουρκία και η κατάστασή του αναφέρεται σε διάφορες εκθέσεις, ιδιαίτερα στις ετήσιες εκθέσεις για την Τουρκία που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


(Στοιχεία από Ahval)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr