Καταζητείται από Ιντερπόλ: Ο Δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου…



Μάιος 23, 2018. 15:14


Ο Ράντομιρ Λαμπάν, ο οποίος εξελέγη δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου, βρίσκεται στον κατάλογο της Ιντερπόλ κατόπιν αιτήματος της Σερβίας.



Καταζητείται από το σερβικό κράτος αφού είχε καταδικασθεί (ερήμην) σε φυλάκιση έξι ετών. Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι  το ένταλμα της Σερβίας δεν είναι υλοποιήσιμο, επειδή ο Λαμπάν είναι πολίτης του Κοσόβου και ότι τα σερβικά εντάλματα αγνοούνται πάντοτε λόγω έλλειψης συνεργασίας.


 «Ο κ. Λεμπάν βρίσκεται στον κατάλογο των φυγόδικων από τη Σερβία μέσω της Ίντεροπολ. Δεν επιβάλλουμε ένταλμα σύλληψης. Η Σερβία γνωρίζει, όπως και η Ιντερπόλ», αναφέρει πηγή  που επικαλείται η «Insajderi».


Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκαν να μιλήσουν με το σκεπτικό ότι δεν επιτρέπεται  σε περιπτώσεις αναζητήσεων της Ιντεροπόλ.


Ο Ράντομιρ Λεμπάν εξελέγη δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου την Παρασκευή. Έλαβε 71 ψήφους. Εν τω μεταξύ, στη διάθεση του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου έχουν περάσει τα πρώτα αιτήματα που δεν πρέπει να επιληφθούν από Λεμπάν.


Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα παραιτηθεί από την εκλογή του ως δικαστής αυτού του οργάνου.


Ο Λεμπάν  συνελήφθη στη Σερβία το 2006 και καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης στο πλαίσιο της ‘κοσοβάρικης μαφίας’ λόγω διακίνησης λαθραίων προϊόντων.


Το σημαντικό είναι ότι αν και αναζητείται από την Ιντερπόλ εξελέγη δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει  τη χαλαρότητα ( η ανυπαρξία) της ηθικής στους ιθύνοντες του Κοσσυφοπεδίου.


(Στοιχεία από  illyriapress.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr