Αναλύσεις-Συμφωνίες

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΥΠΕΞ Σκοπίων σε Σόφια: Γλώσσα μας είναι η «μακεδονική» και όχι…Μάιος 18, 2018. 22:00


Σκόπια.


Το υπουργείο Εξωτερικών επιμένει στη διόρθωση της εσφαλμένης γραφής της γλώσσας του κράτους στα  επίσημα έγγραφα της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια, μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Πέμπτη.Στα επίσημα έγγραφα της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια η γλώσσα των Σκοπιανών αναφέρεται ως «γλώσσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».


Αντιδρώντας το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέστειλε επίσημη απάντηση ζητώντας τη διόρθωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ένωσης της ονομασίας της γλώσσας.


«Σε προηγούμενες ή παρόμοιες περιπτώσεις, όπως και τώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρινόμενο στην πρόκληση, απαίτησε  τη διόρθωση της ονομασίας της γλώσσας ως «Μακεδονικής».


Η πρακτική αυτή είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας  διαμάχης μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, αναφέρει η δήλωση του ΥΠΕΞ Σκοπίων.


(Στοιχεία από mkd.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr