Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Βουλγαρία: Επέτειος μνήμης του θανάτου του Γκότσε Ντέλτσεφ στο ΜπλαγκόεβγκραντΜάιος 2, 2018. 20:24


Ενώ οι Σκοπιανοί  έχουν και τιμούν τον Γκότσε Ντέλτσεφ ως εθνικό ήρωα, αφού τον θεωρούν μπροστάρη του αγώνα τους για μια ανεξάρτητη «Μακεδονία»,  οι Βούλγαροι που τον θεωρούν καθαρόαιμο Βούλγαρο και αγωνιστή για την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία,  θα τιμήσουν την 115η επέτειο του θανάτου του στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ.


Θα γίνουν δύο πορείες μνήμης που θα συναντηθούν στο άγαλμά του στην κεντρική πλατεία της βουλγαρικής πόλης.


Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, θα γίνουν δύο πορείες μνήμης στο Μπλαγκόεβγκραντ. Η πρώτη θα αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου και τους υπαλλήλους του και θα ξεκινήσει από την πλατεία Γκιόργκι Ιζμιρλίεφ στις 20:30 και η άλλη θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Τοντόρ Αλεξαντρόφ. Οι δύο πορείες θα συναντηθούν στο μνημείο του Γκότσε Ντέλτσεφ που βρίσκεται στην πλατεία Μακεδονία. Εκεί θα γίνει κατάθεση στεφανιών.


Στην πορεία θα παραβρεθεί και ο ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι. Ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δρ Κιρίλ Αλεκσίεφ δήλωσε ότι  στις δύο πομπές μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει αρκεί να είναι ενδεδυμένος ανάλογα. «Δεν είναι απαραίτητο να φοράνε κοστούμια αλλά πρέπει να είναι ντυμένοι όπως αρμόζει», είπε χαρακτηριστικά.


(Στοιχεία από του  βουλγαρικό Fokus)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr