Σκόπια: Τελικά, ο Γκρούεφσκι την γλυτώνει τη φυλακή



Μάιος 24, 2018. 20:02

Παρά το γεγονός ότι το Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε φυλάκιση δύο ετών για διαφθορά σε σχέση με την υπόθεση ‘Τενκ’, δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Το ποινικό δίκαιο στο Σύνταγμα της χώρας ορίζει ότι: «ο βουλευτής δεν μπορεί να σταλεί σε κράτηση χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, μόνο εάν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω  κατά τη διάπραξη του αδικήματος, το οποίο πρέπει να διώκεται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών».


Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE,  θα δικασθεί και για τέσσερις άλλες υποθέσεις, της εκλογικής νοθείας,  της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, της εντολής για βία κατά μελών του SDSM,  και άλλες «επιτυχίες» του.


Ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν παρών κατά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.


Μάλιστα, στη σελίδα του στο Facebook,  μετά την καταδίκη του, έκανε έκκληση, με εθνικιστική κορώνα προς τους οπαδούς του «να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι τους γιατί η ‘Μακεδονία’ είναι η πατρίδα μας».


(Στοιχεία από aktuale.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr