Μπορίσοφ και Ζάεφ μαζί στο Βατικανό




Μάιος 7, 2018. 20:34

Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, Μπόικο Μπορίσοφ και Ζόραν Ζάεφ θα πάνε μαζί στο Βατικανό κατά την Ημέρα του Σλαβικού Αλφαβήτου και Πολιτισμού», στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με την βουλγαρική ‘Τρουντ’.



Πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, το 2015 όταν επισκέφθηκε η σκοπιανή αντιπροσωπεία το Βατικανό, έπρεπε να περιμένει το πέρας της επίσκεψης της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, και αυτό έγινε θέμα στα ΜΜΕ τόσο της Βουλγαρίας όσο και των Σκοπίων.


Ο Μπορίσοφ – γράφει το δημοσίευμα- θα λάβει για δεύτερη φορά την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου και η βουλγαρική επίσκεψη  θα διακοινωθεί στην Ευρώπη λόγω της βουλγαρικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.


Υπενθυμίζετε ότι θα προηγηθεί, στις 17 Μαΐου, η συνάντηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων. 

Πριν από λίγες ημέρες κατέστη σαφές ότι και τα 28 κράτη μέλη συμφώνησαν για το κείμενο της τελικής δήλωσης της συνάντησης.


Με την ευκαιρία της συνεδρίασης αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του ομολόγου του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, με αντικείμενο τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ  των δύο χωρών.


(Στοιχεία από trud.bg, pik.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr