Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε τη Γέφυρα της Κριμαίας οδηγώντας ένα φορτηγόΜάιος 15, 2018. 22:06


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε επίσημα  την Γέφυρα της Κριμαίας. Ο αρχηγός του κράτους οδήγησε προσωπικά ένα φορτηγό τύπου ‘Καμάζ’ που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή  της γέφυρας.Ο αυτοκινητόδρομος από το Κρασνοντάρ προς το στενό του Κερτς διήρκεσε 16 λεπτά.
Πριν από αυτό ο Πούτιν επισκέφθηκε το Κοινό Κέντρο Ελέγχου της Κυκλοφορίας.


Η γέφυρα ενώνει την Κριμαία με την περιοχή του Κρασνοντάρ και έχει μήκος 19 χιλιόμετρα, που την καθιστά την πρώτη στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την περίφημη γέφυρα «Βάσκο ντε Γκάμα» (17,2 χλμ)  στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισσαβόνα.


 Το έργο κόστισε 6,9 δις ρούβλια. Η δυναμικότητα της εγκατάστασης θα είναι 40 χιλιάδες αυτοκίνητα και 47 αμαξοστοιχίες  προς τις δύο κατευθύνσεις, 14 εκατομμύρια επιβάτες και 13 εκατομμύρια τόνους φορτίου  ετησίως.


Ο αυτοκινητόδρομος θα ανοίξει στις 16 Μαΐου, έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 90 χλμ/ώρα. Ο διάδρομος των αμαξοστοιχιών θα ανοίξει το 2019.


(Στοιχεία από epicenter.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr