Μόσχα: Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ο πρόεδρος της Ρωσίας συζήτησαν για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων



Μάιος 30, 2018. 20:51


Τα Δυτικά Βαλκάνια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η Συρία ήταν τα θέματα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο,  ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.


Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι αυτή είναι η τρίτη συνάντηση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι σήμερα οι χώρες μπορούν να αρχίσουν να συνεργάζονται για τα ‘Δυτικά Βαλκάνια’.


Ο Πούτιν δήλωσε γνώστης των προτεραιοτήτων της βουλγαρικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και τα συγκεκριμένα έργα κατασκευής υποδομών, μεταφορών και ψηφιακής συνδετικότητας που προωθούνται στην περιοχή.


«Η Ρωσία έχει πάντα την προσοχή της στην Ευρώπη και είναι καλύτερα να γνωρίζει ποια σχέδια δρομολογούνται. Στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας εργαζόμαστε τέλεια με τις υπηρεσίες μας, όπως στον τομέα του τουρισμού και της γεωργίας», δήλωσε ο Μπορίσοφ.


Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλωσόρισε τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ λέγοντας ότι ήταν «πολύ χαρούμενος που μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα ήρθες σε εμάς ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας».


«Ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση θα δημιουργήσει καλές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μας σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, οι πολιτικές επαφές, ο πολιτισμός και στον τομέα του ανθρωπισμού», είπε ο Πούτιν.



Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στον εορτασμό της 140ης επετείου του Ρωσοτουρκικού Απελευθερωτικού Πολέμου, τονίζοντας τη συμβολή της Ρωσίας καθώς και στην Ημέρα της Σλαβικής Γραφής και Πολιτισμού.

Σήμερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Βούλγαρου πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των μελών της βουλγαρικής αντιπροσωπείας και εκπροσώπων της ρωσικής κυβέρνησης και των επικεφαλής της «Gazprom» και «Lukoil».



(Στοιχεία από ‘Русская Болгария’)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr