Αλβανικός Σύλλογος στην Τουρκία υποστηρίζει τους αλβανοτσάμηδες!



Μάιος 17, 2018. 21:17

Η αλβανική πολιτιστική ένωση Αλάτσατα-Τσεσμέ, στη Σμύρνη της Τουρκίας, αντέδρασε στην αφαίρεση του περιπτέρου των Αλβανοτσάμηδων στην έκθεση βιβλίου στα Τίρανα και την μετέπειτα αποκατάστασή του χαρακτηρίζοντας την πράξη ως επαίσχυντη και σκανδαλώδη.



Ζήτησε μάλιστα από τις αρμόδιες αρχές να φέρουν του υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης  για την πράξη αυτή.


«Εμείς ως Ένωση που εκφράζουμε τα εκατομμύρια των Τουρκαλβανών στέλνουμε στην Μητέρα Αλβανία ένα μήνυμα, να αποδεχθεί τις εθνικές θέσεις του κόμματος των Τσάμηδων και του πατριωτικού συλλόγου ‘Τσαμουριά’ των Τιράνων.


» Αγαπητέ πρόεδρε Ιλίρ Μέτα, πρωθυπουργέ κ. Έντι Ράμα, σεβαστέ πρόεδρε του Κοινοβουλίου  κ. Ρούσι, υπουργέ για την Ευρώπη και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, σας παρακαλούμε μην γονατίσετε μπροστά σε κανέναν, σε κανένα κράτος, γιατί γνωρίζουμε ότι η ‘τσαμουριά’ ήταν και θα είναι δική μας, θα είναι αλβανική, και δεν συγχωρούμε και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να διαπραγματεύεται σε βάρος της αλβανικής μας ‘τσαμουριάς’. Εμείς τα εκατομμύρια  των Τουρκαλβανών [Türkiye Arnavutları]  είμαστε μαζί σας και είμαστε έτοιμοι όποτε μας χρειασθεί η μητέρα πατρίδα!»


Ιμπραήμ Τοπάλι, πρόεδρος της Αλβανικής Πολιτιστικής Ένωσης ‘Alaçatı-Çeşme’, Σμύρνης.



(Στοιχεία από Besa Time)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr