Η Γαλλία άρχισε μεταφορά στρατιωτών στη βόρεια Συρία



Μάιος 8, 2018. 21:41


Η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak αναφέρει ότι η Γαλλία έχει αρχίσει τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία σε περιοχές που ελέγχονται από  τους Κούρδους του PYD/YPG



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι 100 χρόνια πέρασαν από την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν η Γαλλία προσπάθησε να  καταλάβει την Ανατολία.
Τώρα η Γαλλία αναλαμβάνει πάλι δράση προς την ίδια κατεύθυνση.


Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι γαλλικές δυνάμεις  έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους «κούρδους τρομοκράτες» της Συρίας και  έχουν εγκατασταθεί σε στρατόπεδα στις περιοχές Χασάκα, Ντέιρ εζ Ζορ,  Μανμπίτς, Τάμπκα, Τελ Αμπιάτ και Άιν Ισα. 


Μάλιστα «ο εκπρόσωπος του PKK (όπως χαρακτηρίζει η Τουρκία τους Κούρδους της Συρίας), Ντάρα Μουσταφά σχολίασε  την ‘ικανοποιητική ανάπτυξη’ της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας της Γαλλίας στην περιοχή», γράφει το δημοσίευμα.
 

Πρόσθεσε ο Μουσταφά,  ότι «υποσχέθηκαν να μας προστατεύσουν  από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές», σύμφωνα με δήλωσή του στην Bas News.


Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Γαλλία και συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα υποστηρίξει τους Κούρδους και η βοήθεια του θα αυξηθεί. 


Επισημαίνεται ότι η ‘αυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση της Ροτζάβα’ άνοιξε γραφείο αντιπροσωπείας  της κυβέρνησης αυτής στο Παρίσι.


(Στοιχεία από Yeni Şafak)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr