Θεσσαλονίκη: Ντιμίτροφ και Κοτζιάς συζήτησαν συνδυασμούς στα δύσκολα θέματα της διαπραγμάτευσης



Μάιος 4, 2018. 21:17

Οι επικεφαλής των διπλωματικών αρχών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της τετραμερούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη, διερεύνησαν  επιλογές και συνδυασμούς για τα πιο δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις ώστε να γίνουν αποδεκτά και από τις δύο πλευρές.


«Όπως γνωρίζετε οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό που χθες και σήμερα κάναμε είναι οι συνδυασμοί, που η μία και η άλλη πλευρά  θα μπορούσαν να δεχθεί και αυτό είναι το καθήκον μας. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτά τα στοιχεία στην πατρίδα και να τα  χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη συνάντηση», είπε ο Ντιμίτροφ μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα.


Τόνισε ότι το ζήτημα είναι περίπλοκο και η ευθύνη πολύ μεγάλη.


«Πέρασαν πολλές μέρες και νύχτες για να κατανοήσουμε τα συναισθήματα που μας ενοχλούν και αυτά στην ελληνική πλευρά», είπε ο υπουργός των Σκοπίων, προσθέτοντας ότι θα δει τον Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα σε συνάντηση στο Σούνιο, κοντά στην Αθήνα.


Ο Ντιμίτροφ τόνισε ότι οι κύριες διαφορές παρέμειναν σε σχέση με το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος, το οποίο απαιτείται από την ελληνική πλευρά και το ζήτημα του πεδίου χρήσης του νέου ονόματος.


«Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να βρεθεί μια ειλικρινής, βιώσιμη και μόνιμη λύση, την οποία θα μπορούσαν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές. Το κυριότερο είναι ότι η λύση πρέπει να παράγει φιλία, όχι απογοήτευση. Μόνο μια τέτοια λύση θα είναι βιώσιμη και μόνιμη, πρόσθεσε.


(Στοιχεία από mia.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr