Ζάεφ- Τσίπρας: Συζήτησαν πιθανές επιλογές για λύση στη διαφωνία του ονόματος



Μάιος 17, 2018. 18:22

Σόφια.

 Οι πρωθυπουργοί των Σκοπίων και της Ελλάδας στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων, στη βουλγαρική πρωτεύουσα, εξέτασαν πιθανές επιλογές για δημιουργική λύση στη διαφωνία του ονόματος και μία από αυτές  ήταν η πιο αποδεκτή, σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων σε ανταπόκριση από τη Σόφια.



«Με τον πρωθυπουργό (της Ελλάδας) Τσίπρα εξετάσαμε  τις πιθανές επιλογές για δημιουργική λύση  που η ‘μακεδονική’ πλευρά  παρουσίασε  στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις και στις δύο χώρες,  με τους σχετικούς πολιτικούς παράγοντες», δήλωσε ο Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τον Τσίπρα ουσιαστικά συζήτησαν διάφορες επιλογές, θέτοντας μία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.


Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν εκατέρωθεν  στις δύο χώρες. Ο Ζάεφ τόνισε ότι εάν η πρακτική εφαρμογή αυτής της λύσης είναι δυνατή, τότε έχουμε στην πραγματικότητα μία λύση.

Ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε ποια είναι η λύση, ούτε απάντησε άμεσα εάν στη  συνάντηση συζητήθηκε η αλλαγή του συντάγματος της χώρας.


(Στοιχεία από mia.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr