Σκόπια: Συνάντηση ΥΠΑΜ στο Πεντάγωνο με Τζέιμς Ματίς



Μάιος 1, 2018. 21:17

Τα Σκόπια και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια σταθερή στρατηγική σχέση, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τα βήματα που κάνει η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία προς το ΝΑΤΟ και δεν θέλει να  βλέπει τη χώρα να στέκεται στην θύρα της Συμμαχίας.



Αυτό το συμπέρασμα της  επίσημης συνάντησης της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς, στο Πεντάγωνο.


Ο Αμερικανός πολιτικός εκτίμησε τις υπηρεσίες που εκπληρώνει το βαλκανικό κρατίδιο ως εταίρος του ΝΑΤΟ- αποστολή στρατού στο Αφγανιστάν, συμβολή στον Συνασπισμό για την καταπολέμηση του ISIS, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει το 2% του ΑΕΠ για την Άμυνα.


Η Σεκερίνσκα ευχαρίστησε τη σταθερή υποστήριξη των  Ηνωμένων Πολιτειών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα της είναι έτοιμη για ένταξη στο ΝΑΤΟ.


Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των Σκοπίων και των ΗΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε μια σημαντική περίοδο- δύο μήνες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο, στις Βρυξέλλες.




(Στοιχεία από 24Vesti)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr