«Ξαναρχίζουν οι διαμαρτυρίες για το όνομα στην Ελλάδα»



Μάιος 27, 2018. 21:54


Σκόπια.

Έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις που θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας στις 6 Ιουνίου κατά  των συνομιλιών για τη διαφωνία του ονόματος. Σύμφωνα με την (σλαβική) εφημερίδα ‘Νεζάβισεν’ οι διοργανωτές των διαδηλώσεων είναι οι ίδιοι που οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά αυτήν τη φορά οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα γίνουν μόνο στις δύο μεγάλες ελληνικές πόλεις, αλλά και σε αρκετές άλλες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.



Οι διοργανωτές των διαμαρτυριών δηλώνουν ότι θέλουν να υπενθυμίσουν στις αρχές ότι ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία και απαιτούν σεβασμό στη βούληση του λαού.


Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, έχουν ήδη έλθει σε επαφή  με τις τοπικές αρχές, όπου θα γίνουν οι διαδηλώσεις και ζήτησαν τη σχετική άδεια.


 Χιλιάδες Έλληνες – συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα- διαμαρτυρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο και στην Αθήνα τον Φεβρουάριο με το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», καταδικάζοντας τις συνομιλίες για μια συμβιβαστική λύση στη διαφωνία του ονόματος.



(Στοιχεία από 24.mk, sitel.com.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr