Νίκος Κοτζιάς: Ιστορική σχιζοφρένεια η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία




Μάιος 11, 2018. 23:41

Η Ελλάδα και η Αλβανία φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίσουν τις συνομιλίες. 
Μόλις υπέγραψε τη συμφωνία για την αναγνώριση των αδειών οδήγησης με τον Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς αποκάλεσε την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία ως μια ιστορική σχιζοφρένεια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Τίρανα θα είχε πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχαν τα διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ του προέδρου (Ιλίρ Μέτα)  και της κυβέρνησης».


«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Θέλουμε να έχουμε μια δίκαιη συμφωνία, βάσει του διεθνούς δικαίου. Με αυτές τις συμφωνίες θα έχουμε επίσης ένα προεδρικό διάταγμα για την εμπόλεμη κατάσταση, η οποία είναι μια ιστορική σχιζοφρένεια. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί πρέπει να λύνουν τα προβλήματα και να αφαιρούν τα βάρη του παρελθόντος. Με τον Τσίπρα, καθίσαμε να λύσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα που εκκρεμούν  εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε η λύση και θέλουμε να έχουμε μια λύση. Έτσι δουλεύουμε. Την προηγούμενη ημέρα η Νέα Δημοκρατία θέλησε να θέσει προϋποθέσεις για την Αλβανία για την υποστήριξη στην πορεία της ένταξης, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Κοτζιάς.


(Στοιχεία από gazetatema.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr