Βουλγαρία και Αυστρία: «Δεν παρεμβαίνουμε στο ζήτημα του ονόματος»




Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη συζήτηση με θέμα: «Τα Δυτικά Βαλκάνια και οι ευρωατλαντικές αξίες- η περίπτωση της πΓΔΜ» που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια





Μάιος 7, 2018. 22:13


Η Βουλγαρία και η Αυστρία τάσσονται υπέρ της επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν παρεμβαίνουν στη διαδικασία μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, αυτό δήλωσαν οι πρέσβεις των δύο χωρών.



Η αναπληρώτρια πρέσβειρα της Βουλγαρίας Ντανέλα Μποϊντίνοβα, ενθαρρύνει για μια λύση, αλλά λέει δεν προτίθεται να σχολιάσει τις συνομιλίες για να μην τις βλάψει.


 «Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας και βασικός κανόνας της ΕΕ είναι η συναίνεση. Επομένως, χρειαζόμαστε τη συναίνεση, χρειαζόμαστε την έγκριση από την Ελλάδα και αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί γιατί η Ελλάδα είναι ήδη μέλος της ομάδας. Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί σύντομα η κατάλληλη λύση και για τα δύο μέρη», δήλωσε η Ντανέλα Μποϊντίνοβα, αναπληρώτρια πρέσβειρα της Βουλγαρίας στα Σκόπια.


Αυτή είναι και η θέση του πρέσβη της Αυστρίας, του οποίου η χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από τη Βουλγαρία την 1η Ιουλίου.


«Αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική για διάφορους λόγους τόσο για την πΓΔΜ, όσο και για την Αλβανία, αλλά ιδιαίτερα για τα Σκόπια, ώστε να προχωρήσουν περαιτέρω», δήλωσε η Ρενάτε Κόμπλερ- αναπληρώτρια πρέσβειρα της Αυστρίας στα Σκόπια.


Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων ενδέχεται να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου, μια συνάντηση που κρίνεται θετική από τους ειδήμονες.


(Στοιχεία από alsat-m.tv)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr