Σκόπια: Αύριο στη Νέα Υόρκη η μάχη για την ‘Ιλίντενσκα Μακεντόνια’



Μάιος 23, 2018. 22:26


Σκόπια.


Η θέση της κυβέρνησης σχετικά με την τελευταία πρόταση του ονόματος είναι αμετάβλητη και εξακολουθεί να περιμένει  έχει προσδοκίες στην αυριανή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκου Κοτζιά, γράφει σλαβικό δημοσίευμα της γειτονικής χώρας.



«Θα υπάρξει επίσημη  δημόσια ενημέρωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας στο ερώτημα ‘ποιες είναι οι προσδοκίες της αυριανής συνάντησης στη Νέα Υόρκη’.


«Η θέση της κυβέρνησης, όπως δημοσιοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, και τους υπουργούς Σεκερίνσκα και Ντιμίτροφ, παραμένει η ίδια. Θεωρούμε ότι η πρότασή μας, δόθηκε μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και αντικατοπτρίζει γενικά όλες τις πτυχές που είναι απαραίτητες για την προστασία της ταυτότητας του «μακεδονικού» λαού, συγχρόνως αντανακλά και όλα τα μέρη που χαρακτηρίζουν τη «Μακεδονία» ως ένα πολυεθνοτικό κράτος. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια καλή πρόταση για την τελική λύση», δήλωσε ο Μποσνιακόφσκι.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr