Ιβάνοφ για το όνομα: «Η όλη διαδικασία είναι προσωπική συμφωνία Ζάεφ- Τσίπρα, χωρίς εθνική συναίνεση»



Μάιος 31, 2018. 20:51

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνφο μετά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε ότι παραμένει στη θέση του, εναντίον της αλλαγής του Συντάγματος και λύσης erga omnes στη διαφωνία του ονόματος.


Το γραφείο Τύπου της προεδρίας ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με τις συνομιλίες σχετικά με το θέμα της διαφοράς του ονόματος, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλει γραπτό κείμενο.


Ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι στη συνάντηση δεν έγινε συμμόρφωση με τις νομικές διατάξεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών, η όλη διαδικασία μοιάζει με  μια προσωπική συμφωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.


«Η όλη διαδικασία μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του πρωθυπουργού Τσίπρα, για την οποία δεν έχει παρασχεθεί εθνική συναίνεση στη Δημοκρατία της ‘Μακεδονίας’.


Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας για γενική χρήση ή erga omnes», δήλωσε ο Ιβάνοφ.


Υπογράμμισε ότι  η σύναψη διεθνούς συμφωνίας θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ και να μην προβλέπει την αλλοίωση του.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr