Σκόπια: Διοικητική εξέταση για τον πρέσβη των Σκοπίων στις ΗΠΑ


φωτό αρχείου


Μάιος 7, 2018. 20:32

Σκόπια.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων θα διερευνήσει τους λόγους για τη συμπεριφορά του διπλωματικού εκπροσώπου  των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον, Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος δεν εμφανίσθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα στο Πεντάγωνο.



Η πρεσβεία των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον είχε ενημερωθεί για την επίσκεψη της αναπληρώτριας πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα  στις ΗΠΑ.


Ο πρέσβης Βάσκο Ναουμόφσκι (σημ. φανατικός υποστηρικτής του Νίκολα Γκρούεφσκι) όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά ούτε καν ήρθε σε επαφή με την αντιπροσωπεία των Σκοπίων στην αμερικανική πρωτεύουσα. 


https://www.echedoros-a.gr/2018/01/blog-post_547.html
Είναι απαράδεκτο για έναν πρέσβη να μην εμφανίζεται  σε μια τέτοια κρίσιμη επίσκεψη, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ενημερωτική  ιστοσελίδα ‘MKD’.


Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αναφέρει ότι στις 5 Απριλίου, το υπουργείο Άμυνας είχε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια για την περίοδο από 25 Απριλίου έως 2 Μαΐου, η υπουργός Άμυνας Σεκερίνσκα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις κορυφαίου επιπέδου. Μάλιστα αναφέρονταν σε προγραμματισμένες συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συνομιλίες με βουλευτές και γερουσιαστές και είχε ζητηθεί η διοργάνωση αυτών των συναντήσεων από την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, το περασμένο Φθινόπωρο είχε υποσχεθεί την αντικατάσταση του Ναουμόφσκι λόγω απρέπειας προς τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς σε διαπραγμάτευση για το όνομα.


Αλλά δεν έγινε η αντικατάστασή του γιατί στην τοποθέτηση των πρέσβεων έχει λόγο ο πρόεδρος της χώρας, Γκόργκε Ιβάνοφ, ομοϊδεάτης του Ναουμόφσκι.


(Στοιχεία από mkd.mk, focus-news.net)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr