Πρώην επικεφαλής CIA: Στόχοι της Ρωσίας το Μαυροβούνιο και η Βοσνία



«Ο επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι τα Βαλκάνια», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα


Μάιος 15, 2018. 21:05


Η αποδυνάμωση των δυτικών δομών, η δυσπιστία των αξιών και η  απομυθοποίηση του ΝΑΤΟ είναι οι στρατηγικοί στόχοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.


Αυτό αναφέρεται σε συνέντευξη στην Polityka   της Πολωνίας του πρώην επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA στη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη, Μάικλ Τζ. Σούλιτς.



Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι τα Δυτικά Βαλκάνια, ιδίως το Μαυροβούνιο και η Βοσνία. Δήλωσε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει την ένοπλη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και ότι ο στρατός της Ρωσίας δεν είναι ακόμη έτοιμος για αυτό, αλλά αντί της στρατιωτικής επίθεσης ο Πούτιν προτείνει την εφαρμογή του δόγματος Γκερασίμοφ, που μπορεί να περιγραφεί ως πόλεμος των πληροφοριών.


Βασίζεται το δόγμα αυτό σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορίας, είναι δαπανηρό και κύριος στόχος του είναι η αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ και η ίδια η Συμμαχία, σύμφωνα με τον Σούλιτς.


Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη Μόσχα ως τρίτη Ρώμη, βρισκόμενη σε αντίθεση με τη Δύση, και ο κύριος στόχος του Πούτιν, εκτός από την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ, είναι να μην επιτρέψει τη διατήρηση του δυτικού μοντέλου της δημοκρατίας στη Ρωσία, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.


(Στοιχεία από fakti.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr