Αρχίζει η τουρκική στρατιωτική άσκηση ‘EFES 2018’



Μάιος 3, 2018. 18:33

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε την έναρξη της άσκησης ‘EFES 2018’.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας βρίσκονται υπό την διοίκηση του Στρατού του Αιγαίου και θα πραγματοποιηθούν στη Δυτική Ανατολία, στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, στον κόλπο της Σμύρνης και στο πεδίο βολής Ντογάνμπεϊ με πραγματικά πυρά. Στην άσκηση, όπως σημειώνεται συμμετέχουν φίλες και συμμαχικές χώρες μεταξύ της 7ης και 11ης Μαΐου.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στρατιωτική άσκηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη των συνδυασμένων στρατιωτικών και πολεμικών ικανοτήτων των κοινών διοικητικών μονάδων και μονάδων που συγκροτούνται από τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών σε μια ενιαία επιχείρηση, ώστε  να καλύπτουν όλες τις πτυχές της μάχης για την προετοιμασία ενός πραγματικού πολέμου.


Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, της Διοίκησης των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, της διοίκησης Ακτοφυλακής,  του Καζακστάν, Κοσυφοπεδίου, Ουγγαρίας, Σκοπίων, Μογγολίας, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Σαουδικής Αραβίας, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχέιν, Μπαγκλαντές, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και στρατού από την κατεχόμενη Κύπρο.


Η φάση των πραγματικών πυρών της άσκησης θα διεξαχθεί στις 9 με 10 Μαίου.

https://yenisafak.vod.ma.doracdn.com/resim/upload/video/2018/05/03/3db6ee1b8cb94ecca43fe4a837177f48.mp4


(Στοιχεία από Yeni Şafak)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr