Τουρκία: Οι Κούρδοι θα υποστηρίξουν στις προεδρικές εκλογές τoν φυλακισμένο ηγέτη του κουρδικού κόμματος



« HDP- Υποψήφιός μας Ντεμιρτάς»

Μάιος 2, 2018. 22:52

Τον φυλακισμένο, από το τουρκικό καθεστώς, Κούρδο, ηγέτη του «Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού» -HDP, Σελαχαττίν Ντεμιρτάς (Selahattin Demirtaş) προτείνουν οι Κούρδοι για υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.



Σύμφωνα με to κουρδικό κόμμα, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ντεμιρτάς θα γίνει  την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 17:00 στο Ντιγιαρμπακίρ και την Κωνσταντινούπολη ταυτόχρονα.


Στην εκδήλωση της ανακοίνωσης θα παραβρεθούν  οι συμπρόεδροι του HDP, Περβίν Μπουλντάν και Σεζάι Τεμέλι, μέλη του Κοινοβουλίου καθώς και μέλη του συμβουλίου των γυναικών του κόμματος στο Ντιγιαρμπακίρ.


Ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς συνελήφθη το Νοέμβριο του 2016 από το τουρκικό καθεστώς στο πλαίσιο ενός σχεδίου  για τον αποκεφαλισμό της κουρδικής πολιτικής ηγεσίας στην Τουρκία. Κατηγορείται για σχέσεις με την (κουρδική) τρομοκρατία (PKK). Βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές της Αδριανούπολης, σύμφωνα με κουρδικά δημοσιεύματα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr