Αλβανία: Η αεροναυτική άσκηση «Vlora Sarex 18)




Μάιος 6, 2018. 16:51

Στον κόλπου του Αυλώνα πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Vlora Sarex 18). Συμμετείχαν σε αυτήν η πολεμική αεροπορία, οι ναυτικές δυνάμεις, το διοργανωτικό επιχειρησιακό κέντρο, το εθνικό κέντρο έρευνας και διάσωσης καθώς και όλες οι συναφείς δομές καθοδήγησης.

Η σχεδιαστική της άσκησης είχε να κάνει με ένα υποτιθέμενο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 5-6 άτομα και λόγω βλάβης στον κινητήρα έπεσε στη θάλασσα. 

Ενεργοποιήθηκε η κρατική μηχανή για την εύρεση των αγνοουμένων και η παροχή βοήθειας σε αυτούς για τη διάσωσή τους από τον πνιγμό.


Στην άσκηση συμμετείχε ένα ελικόπτερο ‘Cougar’ για επιχειρήσεις διάσωσης και ελικόπτεο EC 145 για τη διάσωση επιζώντων και τη μεταφορά τους στην ακτή. 

Επίσης, για τη στήριξη της επιχείρησης διάσωσης των ατόμων και τη μεταφορά τους σε περιφερειακές νοσοκομειακές μονάδες  συμμετείχε το πλοίο της τάξης ‘Ιλλυρία’ περιπολικό ‘ Lissus’, το τμήμα καταδύσεων και το κέντρο υγείας του Πασαλιμάν.


Την άσκηση παρακολούθησαν οι επικεφαλείς των συμμετεχουσών διοικήσεων.


(Στοιχεία από Forcat e Armatosura)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr