Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σκόπια και Ελλάδα συνεργάζονται σε 37 διασυνοριακά έργαΤα Σκόπια και η Ελλάδα θα υλοποιήσουν 37 κοινά έργα στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg IPA,  ύψους 36,2 εκατ. ευρώ

Ιούνιος 5, 2018. 23:16

Σκόπια.

Σε συνάντηση που έλαβε χώρα  στο ξενοδοχείο Σίριους, στην Στρώμνιτσα, ανακοινώθηκαν τα κονδύλια που θα διατεθούν για την υλοποίηση κοινών έργων με την Ελλάδα.Το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας προβλέπει τη διάθεση στα Σκόπια, από το συνολικό ποσό,   14 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση έργων σε σημαντικούς τομείς προς όφελος των πολιτών των δύο πλευρών.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας, κοινή διαχείριση κρίσεων και καταστροφών, βελτίωση των υποδομών, καλύτερες υπηρεσίες υγείας στις παραμεθόριες περιοχές.


Τα κοινά έργα θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δήμων των δύο πλευρών. Η υλοποίησή τους αναφέρεται στους επόμενους 18 μήνες και η ολοκλήρωσή τους το 2020.


( Στοιχεία από  kanal5.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr