Ομοσπονδία Βαρντάρσκα χωρισμένη σε 4 καντόνια: Ελληνικό, Μουσουλμανικό, Σερβικό και Βουλγαρικό



Ιούνιος 23, 2018. 15:47

Στην ελληνική εθνική τηλεόραση προβλήθηκε ένας χάρτης της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, της οποίας η επικράτεια χωρίζεται  σύμφωνα με τις ιδέες της Αθήνας.


Το δημοσίευμα συνοδεύθηκε με το συμπέρασμα ότι «Μοναδική λύση για τα Σκόπια είναι η Ομοσπονδία της Βαρντάρσκας  (Βαρδαρίου) χωρισμένη σε τέσσερα καντόνια: ελληνικό, μουσουλμανικό, σερβικό και βουλγαρικό.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με την γνώμη των εμπειρογνωμόνων, του λαού και ενός μεγάλου μέρους του ‘μακεδονικού’ πληθυσμού, βρίσκεται σε βάρος της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ και της εθνικής ταυτότητας.


Αν και (ο Ζάεφ) υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του Συντάγματος, δηλαδή του συνταγματικού ονόματος,  όπως υποστήριζε εδώ και χρόνια, κατέληξε σε συμφωνία που ικανοποιεί μόνο τις ελληνικές ‘κόκκινες γραμμές’.


Σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις, αυτή η στάση του Ζάεφ  για τη δική του χώρα και το λαό,  αφήνουν ενεργές τις  προκλητικές σκέψεις της  Αθήνας  ότι η Μακεδονία δηλαδή το υπόλοιπο τμήμα της, η σημερινή ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ πρέπει να χωρισθεί σε καντόνια.


Παραμένει ασαφές μόνο το σημείο στο οποίο, πού οι συντάκτες αυτού του χάρτη βρίσκουν τις μειονότητες, που θα κυριαρχούν σε αυτά τα καντόνια.

 
Στα μέσα Ιουλίου, η ‘Μακεδονία’ ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ καθώς και του προέδρου της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς.



 Αυτή η τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη αφιερώθηκε για τη Μακεδονία και διεξήχθη υπό την αιγίδα των Βρυξελλών που το επιβεβαίωσε η παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ.


«Θα μοιρασθούν τα Σκόπια;»

«Η τριμερής συνάντηση της Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη», ήταν ο τίτλος της ελληνικής εφημερίδας Προνιούζ και συνέχεια  γράφει ότι ο σκοπός  της συνάντησης στη Θεσσαλονίκη είναι «να εξουδετερωθούν οι πηγές αστάθειας που εμφανίσθηκαν στη ‘Μακεδονία’ (Σκόπια).

Η εφημερίδα αναφέρει το σενάριο, το οποίο είναι στην ουσία μια επανάληψη της πρότασης από το παρελθόν της διαίρεσης της ‘Μακεδονίας’ ανάμεσα στη Ελλάδα και τη Σερβία.

Η μόνη διαφορά είναι ότι στη συνάντηση τώρα συμμετείχε και η Βουλγαρία, η οποία  ανησυχεί για τους ισχυρισμούς των Σκοπίων περί αλυτρωτισμού στην περιοχή του Πιρίν.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα πρακτικά από τις συναντήσεις Τσίπρα- Μπορίσοφ και Βούτσιτς ότι είχαν ‘ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον’ και ότι οι γειτονικές αντιπαραθέσεις προήλθαν από τα Σκόπια.

(Στοιχεία από netpress.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr