Ο τουρκικός στρατός εκκαθάρισε 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ιράκ από μαχητές του PKK



 Ιούνιος 7, 2018. 18:33- Tass.

Ο τουρκικός στρατός εκκαθάρισε περίπου 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα από μαχητές του απαγορευμένου στη χώρα Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.


Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας με ειδικές αποστολές που υποστηρίχθηκαν  με την αεροπορία ‘σκότωσαν 155 τρομοκράτες’ στη γειτονική χώρα από τις 11 Μαρτίου έως σήμερα, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πληροφορίες από την τουρκική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’ με στοιχεία του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.


«Ο τουρκικός στρατός με αποφασιστικότητα συνεχίζει να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών στρατοπέδων του PKK στο βόρειο Ιράκ, μετά την επιτυχή στρατιωτική επιχειρήση ‘Κλάδος Ελαίας’ στην περιοχή της Αφρίν στη βόρεια Συρία, όπου ‘εξουδετερώθηκαν’ 4.497 μαχητές του κουρδικού YPG (Ομάδων Λαϊκής Προστασίας).


Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε στις 4 Ιουνίου, ότι η χώρα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή να εισέλθει στην περιοχή  Καντίλ του Ιράκ, όπου κατά τα τελευταία 35 χρόνια υπάρχουν στρατόπεδα- προπύργια του PKK.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου ανακοίνωσε στις 3 Ιουνίου ότι ο τουρκικός στρατός έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση της ιρακινής Καντίλ.


(Στοιχεία από tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr