Παμμακεδονική Ελλάδος – Αυστραλίας για Συλλαλητήρια 6ης Ιουνίου: Ήμαστε υπέρ της ενιαίας εθνικής προσπάθειας και τη στηρίζουμε



Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας- από τη συμμετοχή της, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη


Ιούνιος 3, 2018. 15:31


Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας σε νέα ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η Ένωση δεν διοργανώνει, ούτε πρόκειται να διοργανώσει ξεχωριστό συλλαλητήριο σε οποιαδήποτε πόλης της Ελλάδας, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για την ενιαία εθνική προσπάθεια.



Μάλιστα, στηρίζει  κάθε εθνική προσπάθεια που θα υποβοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειας  του έθνους.


Η πλήρης ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης, που υπογράφεται από  τον πρόεδρο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλο και τον γενικό γραμματέα Σωτήριο Κούσουλα, έχει ως εξής:



Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας, έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. 

Αγωνίζεται επί χρόνια για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεωτέρου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.




Δεν αποδέχεται, δηλώσεις  σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, που είναι ιστορικά απαράδεκτες, αβάσιμες και εθνικά επικίνδυνες και τροφοδοτούν την σχιζοφρενική παράνοια των ιθυνόντων της γειτονικής χώρας, χρηζόντων τουλάχιστον ιατρικής ψυχιατρικής  παρακολούθησης.





 Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει ότι σε σχέση με τα κατά τόπους συλλαλητήρια σε πόλεις της Ελλάδος (6 Ιουνίου), στηρίζει μεν κάθε εθνική προσπάθεια που θα υποβοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειας του έθνους, αλλά είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση ή και ακόμα χειρότερα κομματικοποίηση τους με αλλότρια συνθήματα και νοήματα μακράν του εθνικού σκοπού από δήθεν  εκπροσώπους, που περισσότερη ζημία προκαλούν παρά ωφέλεια. Επίσης, είναι κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε εξαργύρωση με πολιτικούς σκοπούς αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας. Στα πλαίσια αυτά, η χρησιμοποίηση του ονόματος ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ θα πρέπει να γίνεται με αυστηρά και μόνο εθνικά κριτήρια.





Επίσης, κατηγορηματικά διευκρινίζεται ότι η Ένωση δεν διοργανώνει, ούτε πρόκειται να διοργανώσει ξεχωριστό συλλαλητήριο σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδος, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για την ενιαία εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε προσπάθεια, προφορική η γραπτή διάδοσης ψευδών ειδήσεων και αναφορών περί διοργάνωσης ξεχωριστού συλλαλητηρίου από την Ένωση είναι υποβολιμαία, ύποπτη, καθοδηγούμενη, αντεθνική, διασπαστική και ανόητη και θα αντιμετωπισθεί, αν χρειαστεί, με όλα τα νομικά και ένδικα μέσα


-0-