Μπορίσοφ και Χαραντινάι συζήτησαν για τον Διάδρομο 8



Ιούνιος 4, 2018. 23:14

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι στα Τίρανα.



Οι δύο αρχηγοί κυβερνήσεων μίλησαν στη διαδικασία της Άκαμπα στα Βαλκάνια, στην αλβανική πρωτεύουσα, κατόπιν αιτήματος του Χαραντινάι.


Ο Μπορίσοφ και ο Χαραντινάι συζήτησαν έργα μεταφορών για τις βαλκανικές χώρες. Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η κατασκευή του Διαδρόμου 8, ο οποίος θα συνδέει την Αδριατική με τον Εύξεινο Πόντο.


«Πολλά πρέπει να γίνουν εάν θέλουμε να αναπτύξουμε τις χώρες μας και να συνδέσουμε την περιοχή με την Ευρώπη», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημασία και τα οφέλη της οδικής σύνδεσης στην περιοχή θα συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των εθνών και θα εμβαθύνει τις σχέσεις καλής γειτονίας σε αυτό το τμήμα της ηπείρου.


(Ο Διάδρομος 8 σύμφωνα με τον φιλόδοξο σχεδιασμό θα ξεκινά από το Μπάρι ή το Μπρίντιζι της Ιταλίας, όπου με πλοίο θα μεταφέρονται εμπορεύματα στο Δυρράχιο της Αλβανίας και από εκεί στο Ελμπασάν με σύνδεση στα Σκόπια και κατόπιν Φιλιππούπολη – Μπουργκάς- Βάρνα)


(Στοιχεία από dnes.dir.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr