Συγχαρητήρια Μάθιου Νίμιτς για τη συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα



Ιούνιος 12, 2018. 22:51

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας, Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκο Κοτζιά για την αποφασιστικότητα που έδειξαν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.


«Χαιρετίζω τις δηλώσεις των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ που βρήκαν αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφωνία του ονόματος. Θα ήθελα να συγχαρώ και τις δύο πλευρές για την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών και την επίλυση των διαφορών μεταξύ τους.


Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει σε βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και ιδιαίτερα μεταξύ των λαών και των δύο χωρών.


Στο πλαίσιο αυτό, με ενθαρρύνει η δέσμευση των δύο  κυβερνήσεων να παράσχουν αμοιβαία οφέλη σε όλους τους πολίτες τους, δημιουργώντας μια στρατηγική εταιρική σχέση ως βάση για την εντατικότερη συνεργασία σε όλους τους τομείς. 

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, τους υπουργούς Ντιμίτροφ και Κοτζιά, οι οποίοι έχουν επιδείξει ηγετικό ρόλο».
(Στοιχεία από alsat-m.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr