«Η μεσολάβηση της Δύσης στη διαφωνία του ονόματος»



Ιούνιος 10, 2018. 22:28

Σκόπια.

Την επόμενη εβδομάδα δύο αντιπροσωπείες των Σκοπίων,  θα μεταβούν στη Γερμανία, όπου τα κύρια θέματα των συζητήσεων θα είναι το θέμα του ονόματος, η ημερομηνία ένταξης στην ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η γερμανική βοήθεια με επενδύσεις, όπως αναφέρει σλαβικό δημοσίευμα επικαλούμενο διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μία αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό  Ζόραν Ζάεφ θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη, αλλά δεν ανακοινώθηκαν οι συναντήσεις που θα έχει, ενώ η δεύτερη αντιπροσωπεία με τον υπουργό Εξωτερικών  θα μεταβεί στο Βερολίνο.


Οι πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ο οποίος πριν από δέκα ημέρες είχε συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.


Η επίσκεψη των ανώτερων αξιωματούχων των Σκοπίων στη Γερμανία, ειδικά του Ντιμίτροφ, θεωρείται ως η τελευταία ευκαιρία για τη διαμεσολάβηση της Δύσης στη διαφωνία του ονόματος, πριν από τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που έχουν προγραμματισθεί για τα τέλη Ιουνίου και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από exrpress.mk, lider.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr