Η Βοσνία σχεδιάζει Κέντρο Υποδοχής Τζιχαντιστών και των οικογενειών τους



Ιούνιος 11, 2018. 21:01


Υπάρχει ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επιστροφής των ισλαμιστών τρομοκρατών και των μελών των οικογενειών τους από τη Συρία, αναφέρει η βοσνιακή «Dnevni Avaz», επικαλούμενη πληροφορίες από το Υπουργικό Συμβούλιο της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης (Β-Ε).


Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο της Β-Ε, έχει προγραμματισθεί η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για την επιστροφή των τρομοκρατών- μαχητών του ISIS από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και των μελών  των οικογενειών τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την  «Dnevni Avaz».


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στις ζώνες του πολέμου της Μέσης Ανατολής, υπάρχουν 120 πολίτες της Β-Ε, οι γυναίκες  και περίπου 50 παιδιά.


Παλαιότερες πληροφορίες από τις πηγές ασφαλείας είχαν καθορισθεί  290 άτομα που πολεμούσαν στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό του Ισλαμικού κράτους και από αυτούς σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70.


Οι αρχές της Β-Ε έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για όλα τα άτομα που πολεμούσαν στο πλευρό του ISIS.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr