Τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων θα οργανώσουν τους Αλβανούς της Διασποράς για το δημοψήφισμα στο νέο όνομα




Ιούνιος 29, 2018.

Σε συνέντευξη ο επικεφαλής του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI, Αλί Αχμέτι,  σε εκπομπή  της τηλεόρασης AlsatM,  δήλωσε ότι η αλβανική διασπορά θα οργανωθεί ώστε να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, προκειμένου να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αχμέτι εάν πιστεύει ότι οι δηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιδράσεις στις  ακροδεξιές δυνάμεις που αντιτίθενται σθεναρά στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος.


«Είπα ότι θα συμμετέχουν και οι Αλβανοί στο δημοψήφισμα και ότι η διασπορά είναι υπεύθυνη και πρέπει να οργανωθεί ώστε να συμμετέχει στο δημοψήφισμα για να σφραγίσει την ενσωμάτωση της χώρας  στους ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς, προς όφελος της χώρας τους».


Ερωτηθείς εάν είναι πεπεισμένος ότι στο δημοψήφισμα μπορεί να συμμετέχει όλη η αλβανική διασπορά και εάν αυτή πιστεύει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο Αχμέτι δήλωσε ότι 90 τοις εκατό των Αλβανών, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 16 έτη, ζητά την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πρόσθεσε ότι τα αλβανικά πολιτικά κόμμα στην πΓΔΜ θα δουλέψουν, θα παρακινήσουν, θα ενθαρρύνουν και θα οργανώσουν τους Αλβανούς ως μέρος αυτής της σημαντικής διαδικασίας.


(Στοιχεία από republika.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr