«Κρύο ντους για τον Ζάεφ από τον Βούλγαρο πρόεδρο»



Ιούνιος 4, 2018. 21:38

Κρύο ντους στον Ζάεφ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Βούλγαρου προέδρου, Ρούμεν Ράντεφ, σε σχέση με τις φιλοδοξίες των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρόεδρο «εκτός από τις καλές προθέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για ένταξη στις συμμαχίες αυτές δεν υπάρχει κανέναν συγκεκριμένο αποτέλεσμα».


Ο Ράντεφ σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ δήλωσε ότι «πρέπει να δούμε εάν θα υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ και κατόπιν θα γίνει σαφές εάν τα Σκόπια θα λάβουν πρόσκληση για  ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής του οργανισμού τον Ιούλιο».


Ο Βούλγαρος πρόεδρος τόνισε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα είναι πολύ μακριά από τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες των κρατών.


Οι δηλώσεις του αποτέλεσαν το δεύτερο κρύο ντους για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που τονίζει ότι μόνο το ζήτημα του ονόματος είναι αυτό που εμποδίζει τη χώρα να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς.


Το πρώτο κρύο ντους το πήρε από «Non Paper» των ισχυρών κρατών  μελών της ΕΕ που δηλώνουν σαφώς ότι η πΓΔΜ δεν μπορεί να λάβει ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις εάν δεν επιλύσει τα κύρια προβλήματα του κράτους που είναι η διαφθορά και οι κομματικοποιημένοι θεσμοί.


(Στοιχεία από republika.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr