Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια



Ιούνιος 25, 2018. 15:28

 Θεσσαλονίκη. 


Με μικρά περιστατικά,  μπροστά από τα γραφεία του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», έληξε η χθεσινή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, κατά της συμφωνίας μεταξύ «Μακεδονίας και Ελλάδας», αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, μια ομάδα που ονομάζεται «Ενωμένοι Μακεδόνες» διοργάνωσε διαμαρτυρία και παρότρυνε τους πολίτες να συμμετάσχουν χωρίς σύμβολα κόμματος, μόνο με τις ελληνικές σημαίες.


Η διαδήλωση ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνεχίσθηκε στους δρόμους, ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.


Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά από το διπλωματικό γραφείο  των Σκοπίων και στην Αμερικανική Πρεσβεία και συνέχισαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’.


Μπροστά από τα γραφεία των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’, μια μικρή ομάδα  μασκοφόρων, επιτέθηκε  κατά των αστυνομικών με κλαδιά και πέτρες και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.
Το περιστατικό ήταν σύντομης διάρκειας, τα πάθη υποχώρησαν και η διαμαρτυρία  συνεχίσθηκε και τελείωσε ειρηνικά, από εκεί που ξεκίνησε – μπροστά το Λευκό Πύργο, σημειώνεται χαρακτηριστικά,.


(Στοιχεία από mms.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr