Ευρωβουλευτής Λαϊκού κόμματος: Πρέπει πρώτα να προετοιμασθούν οι δύο λαοί για τη συμφωνία Σκοπίων- Ελλάδας



Ιούνιος 7, 2018. 21:50

Ο ευρωβουλευτής από την ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Έντουαρτ Κουκάν, δήλωσε ότι οι πολιτικοί πρέπει πρώτα να προετοιμάσουν τους λαούς πριν από τη δημοσίευση της συμφωνίας για το όνομα μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας.



«Είναι λάθος να υπάρχει τόση αισιοδοξία. Δεν νομίζω  ότι αρκεί οι πολιτικοί να καταλήξουν σε συμφωνία. Πριν την ανακοινώσουν , πρέπει πρώτα να προετοιμάσουν τους λαούς τους για αυτό. 

Νομίζω ότι έμαθαν το μάθημα από την τελευταία φορά με την Ιλίντεσκα Μακεντόνια. Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι το όνομα, αλλά η αλλαγή του Συντάγματος, της γλώσσας, του πολιτισμού, όλα αυτά τα πράγματα.


Μπορεί να είναι τεχνικά πιο δύσκολο, όταν όμως όλα αυτά τα θέματα επιλυθούν, οι πολιτικοί θα πρέπει να το ‘πουλήσουν’ θετικά στους λαούς τους και μόνο τότε το όνομα να διακοινωθεί επίσημα», δήλωσε ο Κουκάν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr